1.10.08

KÄYTÄNNÖN ASIAT

MATKAVAKUUTUS

Tarvitset matkavakuutuksen ulkomaille lähtiessäsi. Vakuutusta varten käy omassa (tai missä tahansa) vakuutusyhtiössäsi hakemassa sinulle sopivin matkavakuutus. Vuotuinen matkavakuutus ei mielestäni kata pidempiä matkoja, joten kannattaa ehdottomasti mennä toimistoon kysymään asiasta. Kannattaa myös varautua maksamaan vakuutuksesta enemmän, esimerkiksi itse maksoin seitsämän kuukauden matkavakuutuksesta n. 300 euroa.

VIISUMI

Viisumin tarvetta voi tiedustella tai sitä hakea kyseisen maan edustolta joko Suomessa tai lähinnä Suomea. Maiden edustot ja niiden yhteystiedot löydät täältä:
Edustot


PASSI

Usein passin on oltava voimassa vielä puoli vuotta matkan jälkeen. Ohjeita passin hakemiseen ja muuta tietoa täältä: PASSI

ROKOTUKSET

Tietoa eri maihin suositelluista rokotuksista täältä: MATKAAJAN ROKOTEOPAS


LASKUT, LEHTITILAUKSET + MUUT RAHA-ASIAT


On hyvä hoitaa taloudelliset asiat kuntoon ennen lähtöä. On tietysti hyvä pyrkiä eroon kaikista mahdollisista laskuista, joten on hyvä peruuttaa kaikki lehtitilaukset ja maksaa osamaksut ja luottolaskut pois. Paikan päällä kannattaa ottaa paikallinen pre-paid liittymä jotta välttyy turhilta puhelinlaskuilta (eri asia tietysti jos joku kotimaassa maksaa puolestasi.). Erittäin hyvä olisi myös valtuuttaa joku läheisesi hoitamaan pankkiasioitasi; eli antaa oikeudet tileihisi yms. Tämä on hyvä varutoimenpide, vaikka nykyisin suurimman osan pankkiasioita, korttien tilaamiset ja luottorajan korotus onnistuukin netissä (jos omistaa nettitunnukset.)

TURVALLISUUS

Ennen lähtöä on hyvä laittaa ylös kohtemaasi hätänumerot.

Ei kommentteja: