1.10.08

AUSTRALIAAN/UUTEEN-SEELANTIIN

Australiaan ja Uuteen-Seelantiin myönnetään vuoden pituisia 'Working Holiday' -viisumeja, jotka oikeuttavat työskentelemään laillisesti.

Australiaan ja Uuteen-Seelantiin voi mennä joko itsenäisesti tai järjestön kautta. Useimmiten itsenäisesti mentäessä voi säästää esimerkiksi lentolippujen hinnoissa ja muissa kustannuksissa. Työnhaku paikan päällä on helppoa ja viisumia voi hakea itse lähimmältä Australian/Uuden Seelannin edustolta.
Edustot ja niiden verkkosivut löytyvät täältä: Edustot

Järjestöt sen sijaan tarjoavat ns. alkusysäyksen matkalle, jolla on tarkoitus myös itsenäisesti etsiä töitä. Itse olin Australiassa Work&Travel- järjestön kautta ja he olivat järjestäneet majoituksen ensimmäiselle neljälle yölle, sekä tutustumispäivän, jossa jaettiin esimerkiksi pankkikortit ja tunnukset, jotka järjestö oli avannut henkilön puolesta. Työnhaussa sai tarvittaessa apua ja järjestö ilmoittu sähköpostilla mahdollisista työpaikoista.

Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä että jos jaksaa nähdä hieman vaivaa, kaikista järjestön hoitamista asioista selviää itsekin vallan hyvin. Pankkikortin saa pankista, puhelinliittymän melkein mistä puhelinpisteestä hyvänsä, ja majoitus, lennot ja viisumi on helppo hoitaa joko itse netin kautta tai matkatoimistossa.

Working Holiday- järjestöjä ovat mm.
Work And Travel Company (suomeksi)
Allianssi
Ultima Travel

Järjestö ei kuitenkaan ole ollenkaan huono vaihtoehto, pääse hitusen helpommalla ja esimerkiksi Work&Travel Company tarjoaa monia etuja joista on hyötyä paikan päällä.

Ota yhteyttä jos haluat kuulla lisää tai sinulla on jotain kysyttävää!

Ei kommentteja: